Svinjski paprikaš sa krompirom

Recept

Postavljeno 07.09.2009.

Ocena 2

priprema

Potrebno vreme:
  • 1. Svinjsko meso isečemo na parčad, usolimo i ostavimo da odstoji.
  • 2. U kotlić stavimo mast, zatim sitno iseckan crni i beli luk, kašiku kulinata i malo vode. Kotlić stavimo na tihu vatru i masu polako dinstamo.
  • 3. Kada je masa gotovo izdinstana, ubacimo prethodno pripremljeno meso, baburu, paradajz i ljutu papricicu koje smo prethodno presekli na pola.
  • 4. Dodamo 2 kašike slatke aleve paprike, malo vode i nastavljamo kuvanje na tihoj vatri, uz mešanje, okrećući kotlić u levu i i desnu stranu.
  • 5. Kada je meso skoro skuvano, dodamo krompir isečen na 4 kriške i nalijemo vodom da ogrezne. Nastavljamo kuvanje dok se krompir ne skuva.
  • 6. Na kraju dodamo bibera i soli po želji. Služimo uz sveže kisele salate.

Sastojci

za 10 osoba potrebno je:

3 kg svinjetine ( plećka, špic rebra, rebra, papak ), 1 kg crnog luka, 4 cena belog luka, 1 kašika dodatka jelima KULINAT, 1 kašika masti, 2 kašike crvene slatke mlevene paprike, 1 babura, 1 paradajz, ljuta papricica, so i 1,5 kg krompira.

komentara(0)